Vogel
Vogel
Vogel
Balans in je lichaam en leven
Persoonlijke aandacht
Holistische werkwijze

Microneedling

Dermapen behandeling

Huidverjongende behandeling in Amersfoort.

Heb jij last van huidveroudering, fijne lijntjes, grove poriën, acne littekens, hyperpigmentatie, vlekjes of kan je huid een boost gebruiken dan is microneedling een perfecte keuze voor jouw!

De huidverbeterende techniek geeft prachtige en blijvende resultaten. Deze behandeling voeren we alleen uit nadat je een intake en facial hebt gehad bij ons. Zo weten we wat voor huid je hebt en welke behandeling daar het beste bij aansluit. Ook is het heel belangrijk dat je je huid op de juiste manier voorbehandelt voorafgaand aan de behandeling/ behandelingen.

Dermapen

Wat is microneedling?

Microneedling behandeling

Microneedling is een behandeling waarbij we met behulp van steriele naaldjes onder hoge snelheid kleine verantwoordelijke gaatjes in de huid maken. Deze gaatjes zijn met het oog niet of nauwelijks zichtbaar en sluiten na de behandeling weer. Door deze gaatjes worden werkstoffen die speciaal op jouw huid worden afgestemd in de juiste huidlaag gebracht. Dit zorgt ervoor dat de huid zelf aan het werk gaat en er vernieuwing van binnenuit plaatsvindt. Bovendien wordt er bij een Dermapen behandeling actieve werkstoffen ingebracht die 80% beter worden opgenomen zonder de beschermfunctie van de huid aan te tasten. Je hebt dus niet te maken met een lange hersteltijd.

Doordat er kleine ‘wondjes’ in de huid worden gemaakt, wordt de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Dit geeft de huid een plumping effect en de huid wordt gladder en strakker en vertraag je dus het verouderingsproces. Ook worden oneffenheden minder en littekens oppervlakkiger. Do i need to see more?

In tegenstelling tot laserbehandelingen heeft de Dermapen geen risico op oververhitting en hypopigmentatie, terwijl het de geoptimaliseerde celfunctie bevordert. Dit maakt het een geschikte behandelprocedure voor elke patiënt die last heeft van melasma en aanleg heeft voor hyperpigmentatie. 

In tegenstelling tot andere salons, behandelen wij altijd het gehele gezicht. Dus niet alleen het gebied van de huid waar de indicatie bestaat. Naast een behandeling van het gezicht, is ook de behandeling van de hals, decolleté mogelijk en de behandeling is te combineren met een intensieve peeling.

Sublogo

Wanneer is microneedling geschikt?

* Acne
* Littekens
* Pigmentvlekken
* Zonbeschadigde huid
* Fijne lijntjes en rimpels
* Grauwe en doffe huid teint
* Grove poriën / grove huidstructuur
* Rosacea (niet alle vormen)
* Telangiectasia
* Verslapte huid

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is helemaal afhankelijk van jouw wensen, je huid conditie en je herstelvermogen. Afhankelijk daarvan zijn er gemiddeld 3 tot 6 behandelingen in kuurverband nodig voor een zichtbaar resultaat.  Hoe meer behandelingen hoe sterker het effect. Dit overleggen we in je intake. Ook speelt het product gebruik thuis een belangrijke rol voor een blijvende resultaat.

Wat is de downtime van microneedling?

De downtime na de microneedling is erg beperkt. Na de behandeling zal je huid er wat roze-rood uitzien ook kan de huid wat prikkelend en warm aanvoelen. Na 24 uur is dit al sterk verminderd en bij de meeste  huidtype na 48 uur verdwenen. Door de versnelde celdeling kan je huid ook licht gaan schilferen, waarbij dode huidcellen loslaten. De intensiteit van de schilfering verschilt per huid. 

Is microneedling pijnlijk?

Microneedling kan op sommige plekken gevoeliger zijn als andere plekken en kan als licht pijnlijk ervaren worden. Dit verschilt echter per persoon. Maar wees niet bang, het needlen zelf duurt maximaal 5 tot 10 minuten. Na de behandeling krijg je meteen een verkoelend masker met ultieme hydraterende en kalmerende werkstoffen.

Is er een voor en na behandeling bij Microneedling?

Ja er is zeker een voor en na behandeling bij microneedling om de beste resultaten te behalen en omdat de huid erg kwetsbaar is na de behandeling zelf.
Laat je huid na de behandeling met rust. Breng geen producten aan op het behandelde gebied dan de producten die wij jou adviseren. Maak de behandelde huid 24 uur niet nat. Dit betekent geen sauna, zwembad of douche. Laat het afschilferen van de huid zo natuurlijk mogelijk verlopen. Het weghalen van de schilfertjes kan zorgen voor vlekjes. Stel je huid de eerste 14 dagen na je behandeling niet bloot aan direct zonlicht. Bescherm je huid dagelijks met een SPF 30 of hoger om hyperpigmentatie te voorkomen.

microneedling
Sublogo

Wanneer mag je geen microneedling ondergaan?

* Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
* Als je huidkanker hebt of hebt gehad.
* Als je last hebt van een koortslip.
* Als je allergisch bent voor chirurgisch staal
* Als je je ziek voelt of koorts hebt.
* Als je chemokuren ondergaat.
* Als je in of uitwendige medicatie gebruikt zoals hormoonzalven, vitamine A crèmes, antibiotica of roaccutane.
* Tijdens laserontharing.
* Binnen twee weken na een botox behandeling.

De producten van Dermapen en Medik8

Samen maken we het verschil!

Tijdens en na de behandeling werken wij alleen met producten van Dermapen en Medik8 om het best mogelijke resultaat te behalen. Bij iedere behandeling gebruiken wij nieuwe, steriel verpakte naalden. Het is ook erg belangrijk de adviezen voor en na de behandeling juist op te volgen. Dit om je huid voldoende voor te bereiden en het beste resultaat te verkrijgen en je huid het snelst te herstellen.  Tijdens jouw intake wordt alles hierover uitgelegd en wordt de behandeling specifiek op jouw huid afgestemd.  Heb je na het lezen nog vragen of ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Sublogo

REBALANCED

“Ik wilde een plek creëren
waar iedereen zich veilig en thuis voelt!”

Marjolein