Vogel
Vogel
Vogel
Balans in je lichaam en leven
Persoonlijke aandacht
Holistische werkwijze

Bindweefsel­massage

Klaar voor natuurlijke huidverbetering?

Huidverbeterende beauty behandeling in Amersfoort.

Bindweefsel kun je vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in het bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt.

bindweefsel
Over jou

Wat is een bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een intensieve huidverbeterende massage van het gezicht hals en decolleté. Het bindweefsel wordt goed los gemasseerd en gekneed waardoor onder andere verklevingen worden los gemasseerd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. De huid haalt voedingsstoffen uit het bloed en het is daarom erg van belang dat dit proces goed verloopt. Als dit niet het geval is kunnen afvalstoffen zich ophopen en zal de huid sneller tekenen van huidveroudering vertonen. Ook worden door bindweefselmassage de fibroblasten aangezet tot meer productie van collageen en elastine. Je huid zal er stralender en frisser uitzien, de opname van werkstoffen zal beter verlopen, je huidteint zal verbeteren, lifftend effect 

Sublogo

Wanneer is een bindweefsel massage geschikt?

*Degeneratie/ huidveroudering (achteruitgang van het bindweefsel?
*Littekenweefsel
*Doffe/vale huid
*Rokershuid
*Voorbehandeling cosmetisch-chirurgische ingreep
*Rimpels en plooien
*Slecht doorbloede huid
*Couperose
*Rosacea (zonder actieve ontstekingen)
*Preventief als onderhoud

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Één behandeling kan al een fijne boost aan de huid geven, maar voor het beste effect  is een kuur aan te raden. Een kuur bestaat uit 6 behandelingen om de 1 tot 1,5 week.  Naarmate de kuur vordert, wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien.  Om het effect te onderhouden kan je de behandeling toevoegen aan de facial 1x in de 6 weken. 

Is er een voor en na behandeling nodig?

Dit is niet verplicht. Wel is het aan te raden om het behaalde resultaat zo lang mogelijk te behouden. Ook dit wordt besproken voor de behandeling. Je huid is veel beter in staat werkstoffen op te nemen en voor een beter resultaat zeker aan te raden. 

Is het pijnlijk en hoe is je huid erna?

Een bindweefselmassage is een intensieve huidbehandeling en kan als pittig worden ervaren. Dit heeft te maken met de verklevingen die in de huid aanwezig kunnen zijn en de verdere conditie van de huid. Hoe meer behandelingen je ondergaat hoe soepeler het bindweefsel wordt en dus ook minder gevoelig. De ervaring is per persoon verschillend en de behandeling wordt juist ook als ontspannen ervaren.  Na de behandeling kan de huid er wat rood uitzien en sommige plekken kunnen wat beurs aanvoelen. De trekt snel weer weg. Je voelt dat je huid aan het werk wordt gezet.

Sublogo

Wanneer mag je geen bindweefsel massage ondergaan?

* Als je koorts hebt
* Binnen twee weken na een botox behandeling
* Als je hartklachten hebt 
* Als je een te hoge bloeddruk hebt
*Als je kanker hebt en daarvoor behandelingen ondergaat.
*Als je last hebt van actieve acne
*Als je last hebt van chronisch eczeem
*Als je middelen gebruikt die corticosteroïden bevatten
*Als je bloedverdunners slikt
*Als je zwanger bent

pexels-olia-danilevich-9335962

Is er een voor en nabehandeling nodig bij een bindweefsel massage?

Er is niet perse een voorbehandeling nodig voorafgaand aan een bindweefsel massage. Wel wordt er geadviseerd om met de CSA filosofie te werken van Medik8. Dit houdt in dat de producten voor thuis gebruik de C van vitamine C bevatten, de S van SPF en de A van vitamine A zuur.  Hier gaan we tijdens jouw eerste behandeling dieper op in en geven we je passend thuisadvies mee.. Tijdens de behandeling werken wij alleen met producten van Medik8 om het best mogelijke resultaat te behalen. Heb je na het lezen nog vragen of ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

REBALANCED